Går det att växtfärga grått hår? Ja, oftast fungerar det väldigt bra.

Grå hårstrån har en annan karraktär än hårstrån med den naturliga färgen kvar. Det gör att det ibland kan vara lite svårare att växtfärga grått hår, men för de flesta går det med lite tålamod.

För det första ska du se till att ha de bästa förutsättningarna för fägen att fästa. Håret ska vara så rent som möjligt, och det bästa är att tvätta med lite bikarbonat för att få ut rester av gammal färg eller stylingprodukter. Ta några skedar bikarbonat, blanda med vatten till en pasta och massera in i håret. Låt den sitta några minuter och skölj sedan ordentligt. Du kan också blanda bikarbonaten med lite balsam, men se till att det är en silikonfritt balsam.

Vissa gråa hår är väldigt envisa mot att ta färg, och då kan man behöva grunda med ren henna innan man färgar med henna + indigo / katam. Du färgar först håret med enbart henna, låter det sitta i minst två timmar (Ju längre, desto bättre, men mer än 5 timmar är oftast inte att rekommendera p g a att fukten kan irritera hårbotten). När hennan är ursköljd och håret handdukstorrt lägger du i den blandning du vill ha.

Ren henna ger ofta en ganska onaturlig och starkt orange färg på grå hår, så oftast vill man använda en blanding av henna -katam - amla. Amlan drar ner det röda och ger en naturlig färg.

Vissa hår är så kallat hårda, och de är svårare att färga än porösa hårstrån. Många grå hår är ganska hårda och särskillt utväxten kan vara svår att få att hålla färgen. Man får helt enkelt färga om utväxten ganska ofta om man inte vill att den ska bli påtaglig. Hur du färgar utväxten kan du se här.

Men - växtfärger är naturliga produkter och det går inte att förutse resultatet på olika hår, så det enda sättet att säkert veta är att prova!

Tillagd i varukorgen